Ceremoniemeester

Steeds meer bruidsparen kiezen ervoor om de rol van ceremoniemeester uit te besteden aan een professional, zo wordt er niemand van de vrienden of familie met deze belangrijke taak belast. Hebben jullie al een ceremoniemeester? Dan kan er in overleg een taakverdeling gemaakt worden.

Als ceremoniemeester zal Els van Ginkel jullie gasten ontvangen en is ze ook het aanspreekpunt voor alle leveranciers. Zij is op de achtergrond aanwezig, leidt de dag in goede banen en neemt jullie alle zorg uit handen.

Jullie stellen eventueel samen met de ceremoniemeester een dagindeling vast waar we een draaiboek maken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de aanwezigheid van heraut(en) en/of paard(en) tijdens de fotoreportage van het bruidspaar, waarbij gedacht wordt aan romantische kiekjes van bruid/bruidegom te paard. Ook communicatie met jullie gasten, communicatie met de leveranciers vooraf, zorgen dat iedereen op tijd is, cadeauwensen, assistentie van de fotograaf, aankondigen van speeches op elk gewenst moment, rondleiding met een stukje historie, begeleiden van de gasten voor het diner, begeleiden van het bruidspaar voor de opening van het feest en nog veel meer horen bij de taken van de ceremoniemeester.

Dit vanzelfsprekend alles in samenwerking met de mensen op locatie.

 

‘Een goede ceremoniemeester is voor de gasten goed zichtbaar maar voor het bruidspaar juist onzichtbaar.’